Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

POPULÄRT
koket.se
Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

10 ingredienser

30 m

Läckra små snittar som toppas med wasabimajonnäs, salmalax och forellrom. Perfekt som snacks till drinken eller som inslag på buffén.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 150 g lax (t ex salma eller fröya)
  • 1 baguette
  • ca 4 tsk wasabipasta
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk honung, flytande
  • salt, nymalen peppar
  • 40 g forellrom
  • 1 kruka gräslök
  • 2 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär baguetten i mycket tunna skivor.
  3. Lägg ut skivorna på en plåt. Rosta i ugnen tills de är helt torra och fått lite gyllene färg, ca 8 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  4. Blanda majonnäsen med wasabi, soja och honung. Rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  5. Finhacka gräslöken. Skär laxen i tunna skivor, ca 3 mm.
  6. Lägg laxen på crostiniskivorna. Spritsa eller lägg en liten klick majonnäs på laxen och toppa med forellrom, sesamfrön och gräslök.