Laxcarpaccio med smaker från Nordafrika

5 röster

Markiz recept på en riktigt god laxcarpaccio med chilimajonnäs, spiskummin, labneh, spenat och pistage.

Visa mer

Du behöver

Chilimajonnäs

  • 1 tsk chiliflakes
  • 2-3 msk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl olja
  • 2 äggulor
  • 0,5 msk dijonsenap

Carpaccio

  • 500 g lax, t ex rimmad, rökt, gravad eller salma
  • 2 dl pistagenötter
  • 1 lime, juice och riven skal av
  • 3 msk olivolja
  • svartpeppar och flingsalt
  • 1 äpple (helst grönt)
  • 1 bit gurka, ca 5 cm
  • 2 rädisor
  • 1 knippe dill
  • 6-8 labnehbollar (getost)

Gör så här

  1. Chilimajonnäs
    Rosta spiskummin i en stekpanna, blanda sedan alla ingredienser till en slät majonnäs med stavmixer och smaka av och låt stå kylt till servering.
  2. Carpaccio
    Rosta pistagenötter i en stekpanna och ställ åt sidan.
  3. Skär laxen i tunna skivor.
  4. Blanda limejuice, olja, salt och peppar till en dressing.
  5. Skär äpple och gurka i små tärningar, skiva rädisorna tunt.
  6. Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen. Fördela äpple, gurka och rädisor på laxen. Spritsa eller ringla över chilimajonnäs, strö över pistagenötterna. Toppa med labneh.
30 mars 2018

Laddar fler recept