I samarbete med Hellmann's

Laxburgare med kimchimajonnäs

3 röster
30 m
4
Laxburgare med kimchimajonnäs
Foto: Köket
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Laxburgare

  • 500 g laxfilé
  • 0,5 röd chili
  • 1 tsk salt
  • 0,5 lime, rivet skal och lite saft
  • 1 ägg
  • 1 msk ströbröd

Kimchimajonnäs

  • 1 dl kimchi
  • 1 dl Hellman´s majonnäs
  • salt och svartpeppar

Servering

  • 4 skivor bröd
  • 65 g salladsmix
  • 2 salladslökar, hackade
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 påse rotfruktschips

Gör så här

  1. Burgare
    Hacka upp laxen i små kuber. Finhacka chilin och riv limeskal. Lägg alla ingredienser till biffarna i en bunke och mixa allt grovt. Det får gärna vara några bitar av lax kvar.
  2. Forma laxsmeten till fyra burgare. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna först lätt i stekpanna på spisen så de hållet ihop och grilla dem senare ca 2 minuter på varje sida.
  3. Kimchimajonnäs
    Rör ihop kimchi med majonnäs, smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta brödet och lägg ut sallad. Lägg på burgaren, kimchimajonnäs, salladslök och koriander. Servera med rotfruktschips.
5 april 2018

Fler goda recept