Laxburgare med kimchimajonnäs

Laxburgare med kimchimajonnäs
Foto: Köket

Laxburgare med kimchimajonnäs

15 ingredienser

30 m

Det perfekta fiskreceptet för grillfesten! Gör en smakrik laxburgare och servera med surdegsbröd, kimchimajonnäs, salladslök, koriander och rotfruktschips.

Ingredienser

portioner

Laxburgare

  • 500 g laxfilé
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 tsk salt
  • 0,5 limefrukt, rivet skal och lite saft
  • 1 ägg
  • 1 msk ströbröd

Kimchimajonnäs

  • 1 dl kimchi
  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 4 skivor bröd
  • 65 g salladsmix
  • 2 salladslökar, hackade
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 förp rotfruktschips

Gör så här

Burgare

  1. Hacka upp laxen i små kuber. Finhacka chilin och riv limeskal. Lägg alla ingredienser till biffarna i en bunke och mixa allt grovt. Det får gärna vara några bitar av lax kvar.
  2. Forma laxsmeten till fyra burgare. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna först lätt i stekpanna på spisen så de hållet ihop och grilla dem senare ca 2 minuter på varje sida.

Kimchimajonnäs

  1. Rör ihop kimchi med majonnäs, smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta brödet och lägg ut sallad. Lägg på burgaren, kimchimajonnäs, salladslök och koriander. Servera med rotfruktschips.