Laxburgare med avokadoyogurt och sweet potato fries

Laxburgare med avokadoyogurt och sweet potato fries-2
Foto: Tv4

Laxburgare med avokadoyogurt och sweet potato fries

Av: Nicholas - Nynäshamn

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h 15 m

Laxburgare med krämig avokadoyoghurt med lök och chili serverad med sötpotatispommes blir en riktigt god huvudrätt till helgens middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Laxburgare:

  • 600 g laxfilé
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk mynta, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Avokadoyoghurt:

  • 2 avokador
  • 1,5 msk limefrukt, pressad
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk rödlök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • flingsalt

Sweet potato fries:

  • sötpotatis
  • sesamfrön
  • flingsalt

Gör så här

Laxburgare

  1. Skär laxköttet i mindre bitar. Lägg lax, lök och örter i matberedaren. Mixa snabbt ihop till ett "grovt hack".
  2. Tillsätt ägg, salt och peppar och blanda ihop till en smet. Forma färsen till fyra burgare. Stek burgarna på bägge sidor.

Avokadoyoghurt

  1. Mosa avokadoköttet med limesaft och yoghurt. Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.

Sweet potato fries

  1. Skär upp sötpotatisen i skivor och lägg i kallt vatten i 40 minuter.
  2. Lägg sedan i potatismjöl för att få ur fukten. Ha på flingsalt och sesamfrön och ställ i ugnen 20-25 minuter.