Laxbowl med grön pesto

Laxbowl med grön pesto
Foto: Lee Kearney

Laxbowl med grön pesto

Av: Annika Sjöö

Från: Malou efter tio

10 ingredienser

Denna enkla laxrätt med kål, mango och avokado är perfekt att ta med i matlådan. Servera med hemgjord grön pesto.

Recept ur boken Mativation: 50 paleorecept och konsten att skapa en bestående förändring

Ingredienser

portioner
  • 120 g kallrökt lax (eller varmrökt lax)
  • 0,5 avokado, skivad
  • 1 dl mango, skivad
  • 1 dl rödkål, riven
  • 2 cm purjolök, skivad

Grön pesto

  • 100 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,75 dl olivolja
  • havssalt

Gör så här

  1. Lägg upp alla ingredienser för sig i en matlåda. Toppa med ca 2 msk grön pesto.

Grön pesto

  1. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna. Mixa allt tillsammans i en matberedare. Håller ca 1 vecka i kylskåp.