Lax- och räkkanapé

Lax- och räkkanapé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lax- och räkkanapé

8 ingredienser

En klassisk kanapé med laxros, räkor och pepparrotsgrädde är en bra inledning på en middag.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor rökt lax
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk färsk pepparrot
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skivor vitt bröd
  • 20 räkor
  • 8 citroner, klyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Vispa grädden. Riv ner pepparrot. Krydda med salt och peppar.
  2. Bre brödet med med smör. Tryck ut runda ringar ur brödet med hjälp av ett glas. Lägg på en skiva lax, som du formar till en ros. Det gör du genom att sno laxskivan runt två fingrar.
  3. Fyll mitten av rosen med pepparrotsgrädde. Omringa rosen med räkor och dekorera med dill. Servera med citron.