Lax mélange i endiveblad, serveras med pilgrimsmusslor

Lax mélange i endiveblad, serveras med pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Lax mélange i endiveblad, serveras med pilgrimsmusslor

Av: Iréne - Osby

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30m

Förrätt med krämig, gravad lax i endiveblad, samt vitlökstekta pilgrimsmusslor med laxrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lax melange

  • 300 g gravad lax, i små bitar
  • 8 blad endive
  • 4 msk majonnäs
  • 6 msk yoghurt
  • 1 msk rödlök, hackad
  • 0,5 tsk tomatpuré
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 msk dill, torkad eller hackad färsk
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • dillkvist, till garnering
  • skivor citron, till garnering

Pilgrimsmusslor med vitlök och laxrom

  • 8 pilgrimsmusslor
  • smör, till stekning
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 4 tsk laxrom, till garnering

Gör så här

Lax mélange

  1. Blanda majonnäs och yoghurt.
  2. Tillsätt gravad lax, rödlök, tomatpuré, fransk senap och dill.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Lägg 1 msk av röran i varje endivblad och garnera med dillkvistar och skivad citron.
  5. Servera två fyllda blad per person.

Pilgrimsmusslor med vitlök och laxrom

  1. Lägg en klick smör i stekpannan.
  2. Fräs musslorna hastigt, ca en minut på var sida, i ett ej för hett järn.
  3. När musslorna vänds, tillsätt en pressad vitlök.
  4. Lägg upp två på varje laxtallrik ovan.
  5. Droppa över det smälta vitlökssmöret och garnera med laxrom. Servera genast.