Lax med sojamajonnäs avokado och puffat rispapper

Lax med sojamajonnäs avokado och puffat rispapper
Foto: Köket

Lax med sojamajonnäs avokado och puffat rispapper

8 ingredienser

30 m

Lyxig rätt med rå lax, sojamajonnäs, avokado, gurka, koriander och friterat rispapper. Det puffade rispappret kommer imponera på middagsgästerna! Servera som förrätt eller lägg upp till småportioner och ha som mingelmat.

Ingredienser

portioner
  • 250 g rå lax (ex salma, fröya)
  • 1 avokado
  • 0,25 gurka
  • 2 rispapper
  • olja, till fritering
  • koriander, till garnering

Sojamajonnäs

  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 2 tsk japansk soja

Gör så här

  1. Skiva lax och avokado. Hacka gurka i tärningar.
  2. Hetta upp en kastrull med olja. Bryt rispapper i bitar och fritera. Det går på 1 sekund så var beredd på att plocka upp dem direkt med hjälp av en tång. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.

Sojamajonnäs

  1. Rör ihop majonnäs med japansk soja. Låt dra till servering.
  2. Servera allt snyggt upplagt på ett fat med spritsad majonnäs runt om.