I samarbete med Hellmann's

Lax med sojamajonnäs avokado och puffat rispapper

2 röster
30 m
4
Lax med sojamajonnäs avokado och puffat rispapper
Foto: Köket
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g rå lax (ex salma, fröya)
  • 1 avokado
  • 0,25 gurka
  • 2 rispapper
  • olja till fritering
  • koriander, till garnering

Sojamajonnäs

  • 1 dl Hellmann´s majonnäs
  • 2 tsk japansk soja

Gör så här

  1. Skiva lax och avokado. Hacka gurka i tärningar.
  2. Hetta upp en kastrull med olja. Bryt rispapper i bitar och fritera. Det går på 1 sekund så var beredd på att plocka upp dem direkt med hjälp av en tång. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  3. Sojamajonnäs
    Rör ihop majonnäs med japansk soja. Låt dra till servering.
  4. Servera allt snyggt upplagt på ett fat med spritsad majonnäs runt om.
5 april 2018

Fler goda recept