I samarbete med Hellmann's

Lax med rostad blomkål och dillmajonnäs

8 röster
45 m
4
Lax med rostad blomkål och dillmajonäs
Foto: Hellmann's
45 m
4

Du behöver

Lax

  • 4 bitar lax á 125 g
  • 1 msk smör och/eller olja
  • salt och peppar

Dillmajonnäs

  • 200 g Hellmann’s Real Mayonnaise
  • 1 kruka dill, hackad
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 tsk finrivet citronskal (gärna ekologisk)
  • salt och peppar

Fänkålssallad

  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 tsk finrivet citronskal (gärna ekologisk)
  • salt och peppar

Rostad blomkål

  • 1 blomkål
  • 3 msk matolja

Servering

  • eventuellt forellrom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader. Värm en stekpanna med smör och/eller olja på medelhög värme.
  2. Krydda laxen och lägg ner ovansidan av laxen först. Stek ca 3-4 minuter på varje sida tills laxen är genomstekt och har en kärntemperatur på 50 grader.
  3. Blanda alla ingredienser till majonnäsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Putsa blomkålen och lägg den på en plåt. Pensla med olja och salta. Rosta blomkålen ca 25 minuter i ugnen, pensla med olja var 10:e minut.
  5. Strimla fänkålen fint och låt den ligga i en skål iskallt vatten i 10 minuter, så den krispar till sig.
  6. Blanda olivolja, citronjuice och skal i en skål. Häll av fänkålen och blanda med oljan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera laxen med dillmajonnäs, den rostade blomkålen och fänkålssalladen.
13 december 2017

Fler goda recept