Lax i ugn med ajvar och fetaosttäcke

Podravka pizza med ajvar
Foto: Angelica Söderberg

Lax i ugn med ajvar och fetaosttäcke

6 ingredienser

20-25 m

En riktigt god och enkel rätt som  du får extra smak på med hjälp av Podravkas ajvar. Finns som stark och mild.

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfiléer
  • 2-3 msk Podravka ajvar
  • ca 150 g fetaost
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0,5 dl blandade nötter, hackade (valfria)
  • timjan, salt och peppar

Gör så här

  1. Smula ner fetosten i en skål, tillsätt ajvar och de soltorkade tomaterna. Rör ihop. Hacka nötterna.
  2. Skär en skåra i toppen på de tinade laxfiléerna. Fyll skåran med ajvarblandningen. Krydda med salt, peppar, timjan och toppa med nötterna.
  3. Låt gå på 200 grader i ca 10 minuter, eller tills laxen känns färdig. Ta ut laxen och toppa med lite mer fetaost och färsk timjan.
TIPS!
Edin Dzemat

Vill du ha fler recept med ajvar?

[Här tipsar kockan Edin Dzemat hur du kan laga superenkla rätter med ajvar!](https://www.koket.se/edin-dzemats-basta-tips-med-ajvar)