Lax garden wrap

9 röster
25 m
4

En fräsch wrap perfekt att servera som förrätt eller tilltugg. Gemsallad fylld med rå lax, jalapeñomajonnäs, marinerad forellrom och rättika.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 jalapeño
  • 2 dl matolja
  • 2 äggulor
  • 1 nypa salt
  • 50 g rättika
  • 1 msk socker
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk vatten
  • 4 msk forellrom
  • 1 dl soja
  • 2 gemsallad
  • 1 ask bladspenat
  • 100 g färsk lax, ex Salma

Gör så här

  1. Mixa jalapeño med matolja och sila sedan oljan. Vispa äggula med en nypa salt tills det börjar tjockna lite. Häll försiktigt över jalapeñooljan och vispa ihop så det blir en majonnäs.
  2. Strimla rättika och lägg i en skål. Koka upp socker, vinäger och vatten och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll den varma lagen över rättikan och låt svalna.
  3. Marinera forellrommen med soja.
  4. Skölj salladen och lägg bladen som skålar på tallrikar. Tärna den färska laxen och lägg i salladsbladen tillsammans med spenat. Toppa med den marinerade rommen, majonnäsen och rättikan. Rulla ihop till wraps.
19 april 2016

Laddar fler recept