Ugnsbakad lax med teriyakisås

30 min
4
Ugnsbakad lax med teriyakisås
Foto: Susanne Hallmann

Mycket god, lite sötsur sås som kommer väl överens med laxens sälta. Extra gott blir det med de olika fröerna som får baka med på slutet. Recept från kokboken Lax – från vardag till lyx.



23 april 2011
30 min
4

Du behöver

Ugnsbakad lax

  • 600 g laxfilé
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 dl blandade frön, t ex sesam-, pumpa- och solrosfrön

Serveras med

  • ris eller nudlar
  • Bitar av papaya, mango, kiwi eller melon

Gör så här

  1. Ugnsbakad lax
    Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg laxsidan i en smord ugnsform.
  3. Pensla över rikligt med teriyakisås.
  4. Baka laxen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 48 grader.
  5. Ta ut laxen och häll över fröblandningen.
  6. Sätt in fisken ytterligare några minuter i ugnen.
  7. Servera ugnsbakad lax med ris eller nudlar och tärnad frukt.
Kommentera receptet

Fler goda recept