Börja med rouillen. Tärna den rostade paprikan och hacka vitlöken. Lägg ner samtliga ingredienser utom oljan i en mixer. Starta mixern och tillsätt olja sakta till en tjock och fin rouille. Smaka av med salt och ett stänk cayennepeppar.
Skär av de 2 nedersta cm från sparrisen. Skala, kärna ur och tärna mangon. Skär den rostade paprikan i bitar om ca 2 cm.
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta tonfisken och stek den i olivolja ca 1,5 minut på varje sida tills kärntemperaturen är ca 30 grader (dvs ganska rå kärna).
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Stek sparrisen i olivolja ca 3 minuter. Tillsätt paprikan och mangon och stek vidare i ca 1 minut. Smaka av med salt och blanda ner machesalladen.
Servera tonfisken tillsammans med salladen och rouillen och pressa gärna över lite lime och strö på lite flingsalt.