I samarbete med Philadelphia

Lättlagad och krämig vegolasagne

11 röster
40 m
4
Lättlagad och krämig vegolasagne
Foto: köket.se

Gör lasagnen extra krämig och god genom att byta ut bechamelsåsen mot Philadelphia - enkelt, krämigt och riktigt gott. Philadelphian varvas med vitlökstekt aubergine, tomatsås och färska lasagneplattor.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 70 g spenat
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • salt
  • olja, till stekning
  • 400 g tomatsås (1 burk)
  • 150 g soltorkade tomater
  • 1 förp färska lasagneplattor
  • 300 g Philadelphia Classic Original
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva aubergine och lök tunt. Fräs i en stekpanna tillsammans med olja tills det börjar mjuka. Tillsätt då spenat och vitlök till stekpannan och fräs tills allt är mjukt.
  3. Häll upp tomatsåsen i en skål och mixa ner de soltorkade tomaterna.
  4. Börja med ett lager tomatsås. Varva sedan grönsaker och tomatsås med lasagneplattor och lager av Philadelphia i en ugnsform.
  5. Avsluta med ett tunt lager tomatsås och riven ost.
  6. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.
11 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept