Rotfruktskaka: Skala och strimla morötter, selleri och potatis och 1 dm av det gröna på en purjolök. Lägg allt i en sil och pressa ut vätskan. Pressa strimlorna till en kaka i en teflonpanna med lite smör och stek den knaprig 3-4 minuter på varje sida.
Timjansky: Koka upp buljongen. Grovklipp persilja och timjan, lägg örthacket, smöret i bitar och vitlöksklyftorna i en matberedare eller mixer. Kör till en grön massa, spä med lite av buljongen. Vispa ner timjansmöret i resten av buljongen precis före serveringen och smaka av med lite salt och nymalen peppar.
Råbiff: Skär köttet och löken i bitar och kör det i matberedare till färs med korta tag på momentläget. Smaka av med salt och nymalen peppar och forma 4 biffar. Låt lite smör bli brunt i en het stekpanna. Halstra biffarna snabbt, en halv minut på varje sida.