• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lätta kanelbullar

ViktVäktarna Lätta kanelbullar
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Lätta kanelbullar

5 steg att laga

12 ingredienser

1h 7m

Finns det något bättre än doften av nybakade kanelbullar? Här är en lättare variant, men som är minst lika goda!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 25 g margarin (80 %)
  • 2,5 dl mjölk 1.5 %
  • 125 g lättkvarg (1 %)
  • 0,75 dl rörsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5-1 tsk kardemummakärnor, stötta
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 6 msk lättmargarin 40 %
  • 5 msk rörsocker
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke. Smält margarin i en kastrull och blanda med mjölk och kvarg. Värm till 37º och häll blandningen över jästen och blanda så att den löser sig.
  2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bord och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30x40 cm. Bre på margarin och strö ut socker och kanel jämnt över. Rulla ihop på längden och skär i 12 bitar.
  4. Ställ varje bit i pappersformar eller på bakpapper och låt jäsa ca 30 minuter under duk.
  5. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda ca 7 minuter. Låt svalna på galler.
Tips!
ViktVäktarnas jordgubbstårta

Fler tips från WW ViktVäktarna