Den är inte bara lättbakad, den är en härligt kladdig chokladkaka helt utan smör!
Ingredienser
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,25 dl kakao
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g kvarg 10 %
1 msk cognac
Till dekoration:
florsocker
färsk citronmeliss
rött bär
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, kaffepulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör ner kesella och eventuellt konjak.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och dekorera med citronmeliss och ett rött bär.