Lasses gubbröra på rågbröd

Lasses gubbröra på rågbröd
Foto: TV4

Lasses gubbröra på rågbröd

Av: Lasse - Halmstad

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

1,5 h

Smakrik gubbröra med kaviar och senap i serveras på nybakat rågbröd proppat med frön och kärnor.

Dryckestips: Urquell 2,8 % , Snaps OP Andersson eller alkoholfri öl, Estrella

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 2 rödlökar
  • 1 potatis, kokt
  • 1 msk dill, finhackad
  • 60 g ansjovis
  • 1 msk Ejderns kaviar
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 tsk sötstark senap
  • salt
  • peppar

Råg-/hälsobröd

  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bikarbonat
  • 5 dl rågmjöl
  • 2,5 dl dinkelmjöl
  • 2,5 dl rågkross, chiafrön, solrosfrö, pumpakärnor, krossat linfrö och svart quinoa. Lika delar
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk nyponskalsmjöl
  • 1 msk gurkmeja
  • 7 dl filmjölk
  • 0,5 dl sirap

Gör så här

Gubbröra

  1. Hacka äggen, gula och vita var för sig. Hacka ansjovisen, dillen och en rödlök. Blanda allt i en skål.
  2. Rör försiktigt ner kaviar, senap och crème fraiche i blandningen. Smaka av med salt, peppar och ev lite ansjovisspad.
  3. Lägg upp på tallrik med en skiva rågbröd och några tunna rödlöksskivor.

Bröd

  1. Blanda alla torrvaror i en skål. Rör sedan ner filmjölk och sirap. Rör om och häll i 2 smorda avlånga formar. Grädda i ugn 175 grader ca 75 minuter.