Rökt lax på rostat bröd

Rökt lax på rostat bröd
Foto: TV4

Rökt lax på rostat bröd

Av: Lars Viktorsson

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

15 min

Toast med rökt lax och en överraskande smak av wasabi i gräddfilen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt vin, Katunar från Vrbnik, Krk i Kroatien.

Ingredienser

  • 200 g rökt lax, skivad
  • 4 brödskivor, rostade
  • 2 dl gräddfil
  • 2-4 tsk wasabipasta
  • persilja, till dekoration (eller gräslök)

Gör så här

  1. Blanda gräddfilen och 2 teskedar wasabipasta, gärna i en skål som sätts fram på bordet om någon av gästerna vill ha mer av blandningen vid måltiden.
  2. Låt stå ett par minuter, smaka av. Tillsätt ytterligare wasabipasta om så behövs.
  3. Rosta brödet, skär bort kanterna.
  4. Lägg laxskivorna på brödet, toppa med wasabiröran, garnera med t.ex. persilja eller gräslök.