Söt/stark geisha

Söt/stark geisha
Foto: TV4

Söt/stark geisha

Av: Lars - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

20 min

Räk- och getostdumplings med chili- och honungsdipp

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 16 wontonark

Fyllning 1

  • 100 g råa räkor, hackade (msc-märkta)
  • 1 piri piri chilifrukt
  • 1 salladslök
  • 10 g ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 limefrukt, pressad

Fyllning 2

  • 100 g chèvreost
  • 50 g portobellosvamp
  • 50 g valnötter

Dippsås 1

  • 1 limefrukt, pressad
  • 2 tsk rörsocker
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 knippe citrongräs
  • 0,5 msk ingefära
  • 0,5 chilifrukt
  • 0,5 king solo vitlök, fint skivad

Dippsås 2

  • 3 blå plommon
  • 50 g katrinplommon
  • 0,5 spansk peppar
  • 0,5 msk limefrukt, saft
  • ca 2 msk honung

Gör så här

Fyllning 1

  1. Hacka chili och salladslök och blanda med skalade och grovhackade räkor i en skål. Skala och riv ingefäran och tillsätt den. Tillsätt olja och pressad lime och rör ihop.

Fyllning 2

  1. Blanda chevré med grovhackad portobellosvamp i en skål. Tillsätt hackade valnötter och rör ihop.

Dumplings

  1. Fukta kanterna på wontonarken. Lägg en liten klick fyllning i mitten och vik ihop till ett litet paket. Nyp åt i kanten så att det håller. Tillagas i ångkokare och därefter snabbt i stekpannan.

Dippsås 1

  1. Blanda limejuice, råsocker, fisksås, risvinäger, fint hackat citrongräs, finriven ingefära, hackad chili och tunt skivad solovitlök i en skål.

Dippsås 2

  1. Skala plommonen med en potatisskalare, dela och ta ut kärnan. Hacka katrinplommonen. Hacka pepparn. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt puttra på spisen ca 20 min. Mixa och låt svalna.