Clementinpannacotta

Clementinpannacotta
Foto: TV4

Clementinpannacotta

Av: Lars - Hässleholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 min

Vaniljpannacotta toppad med clementinklyftor och apelsingelé. Syrligt möter sött.

Dryck
Det söta dessertvinet La Salle har en balanserad smak med inslag av citrus, nektar och tropisk frukt som passar perfekt till desserter med frukt och bär.  Art.nr: 2554 Ursprung: USA, Kalifornien
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 vaniljstång
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 2 clementiner, juice
  • 0,5 dl agavesirap

gelé

  • 2 gelatinblad
  • 1 clementin
  • 1,5 dl apelsinjuice

Gör så här

  1. Lägg 3 gelatinblad i blöt i fem minuter.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
  3. Koka upp grädden med vaniljstången, tillsätt pressad clementinjuice och agavesirap. Lägg i gelatinbladen. tag upp vaniljstången och sila upp i 4 glas. Ställ kallt i minst 2 timmar.
  4. Skala clementinen och skär 4 tunna skivor tvärs över, lägg på pannacottan.
  5. Gör sedan gelén. Koka upp apelsinjuice, lägg i de blötlagda gelatinbladen låt smälta och häll över pannacottan. Ställ kallt ytterligare 1 timme.