Lantpaté med bacon

Lantpaté med bacon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lantpaté med bacon

11 ingredienser

En busenkel paté som imponerar både på buffébordet och som förrätt eller vickning. Knäckebröd är gott till.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 300 g fryst kycklinglever
  • 300 g blandfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 förp bacon, finstrimlat
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Mixa alla ingredienserna till en fin färs i matberedaren.
  2. Slå färsen i en hög smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme.
  3. Låt patén kallna och servera den ur formen, gärna med små inlagda gurkor till.