I samarbete med Podravka

Lantbröd med ajvar

45 m
1 lantbröd
Podravka ajvarbröd
Foto: Angelica Söderberg

Ett riktigt gott lantbröd som blir extra saftigt och smakrikt tack vare ajvar från Podravka. 


27 oktober 2017
45 m
1 lantbröd

Du behöver

  • 10 dl mjöl
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk salt
  • ca 5 msk ajvar mild från Podravka
  • 3 tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 l fingervarmt vatten
  • 1 msk rosmarin
  • 2 nypor flingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll i fingervarmt vatten och en msk salt och blanda försiktigt tills jästen har löst upp sig helt.
  2. Blanda i honungen och olivoljan i det fingervarma vattnet, blanda.
  3. Sikta ner mjölet i bunken och rör om så att det inte bildas klumpar. Tillsätt så mycket mjöl att degen inte klibbar och att den släpper från kanten.
  4. Knåda degen och kavla sedan ut den till ca 1 cm tjocklek. Smeta ut ajvar på degen, och strö över rosmarin och flingsalt. (Om du önskar ha fler ingredienser, oliver, nötter, ost, frukt - toppa med dem här).
  5. Rulla, tvista och fläta sedan ihop degen, se till att det inte blir luftbubblor.
  6. Låt brödet jäsa under duk i ca 30 minuter. Grädda sedan i 225 grader i 25-30min.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Podravka

Visa alla recept från Podravka