Långpannebullar med kardemumma

koket.se
Långpannebullar med kardemumma
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Långpannebullar med kardemumma

9 ingredienser

1 h

Otroligt enkla kardemummabullar som bakas i långpanna. Behöver endast jäsas en gång och är färdiga på ynka en timme.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner långpanna
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 50 g jäst
  • 8,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 50 g smör
  • 0,5 dl farin (eller strösocker)
  • 1 tsk kardemumma, stött

Pensling

  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Ljumma till 37 grader.
  2. Blanda i socker och jäst. Arbeta i hälften av mjölmängden under kraftig vispning. Knåda sedan i resten av mjölet i degen som bör vara slät och jämn.
  3. Låt degen vila några min om den inte släpper bunken innan degen tas upp på bakbordet. Dela degen i 16 delar och forma till runda bullar som ställs i en liten långpanna (20x30 cm) klädd med bakplåtspapper.
  4. Rör samman fyllningen. Klipp ett jack i varje bulle och tryck ner lite fyllning. Låt bullarna jäsa ca 30 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader ca 20 min.