Långkokt fläskkött med krispiga äggnudlar

Långkokt fläskkött med krispiga äggnudlar
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Långkokt fläskkött med krispiga äggnudlar

20 ingredienser

2 h

Långkok är alltid extra gott och passar perfekt till helgmiddagen. Den här härliga grytan är fylld av smak och får gott sällskap av friterade äggnudlar.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskkött
  • 20 g smör
  • 100 g gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk svampsojasås
  • 2 msk sojasås, svart och söt
  • 2 msk honung
  • 2 msk buljong
  • 3 msk ostronsås
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk sprit, kinesisk
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 korianderrötter
  • 7 dl vatten

Friterade äggnudlar

  • 1 l matolja
  • 500 g äggnudlar

Servering

  • 100 g salladslök, finhackad
  • 1 kruka koriander, finhackad

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och bryn med smör, gul lök och olivolja i en stekpanna ca 6-7 minuter tills det har fått lite färg. Lägg över det i en gryta och salta och peppra.
  2. Rör i svampsojasås, sojasås, honung, buljong, ostronsås, kanel, kinesisk sprit, vitlök, korianderrot och vatten. Låt koka ca 1,5 timme.

Friterade äggnudlar

  1. Häll matoljan i en gryta och värm upp. När matoljan är tillräckligt varm lägger du i äggnudlarna (dra isär dem först om de sitter ihop) och fritera i 3-4 minuter. Ta upp och lägg på ett papper.

Servering

  1. Lägg upp äggnudlar och köttet med såsen från långkokningen på en tallrik. Strö över en nypa av den finhackade vårlöken och koriandern.