Lammstek med äppel- och rosmarinsås

Lammstek med äppel- och rosmarinsås

9 ingredienser

30 min + 1 h i ugnen

En ljuvlig lammstek med pigg äppel- och rosmarinsås. Servera med Briska Demi Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen för den ultimata smakkombinationen! Passar perfekt till påsk - eller varför inte till söndagsmiddag?

Tips från Briska!
Briska Demi Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen

Tips från Briska!

Servera gärna lammet med Briska Demi Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen Alkoholfri

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 kg lammstek, urbenad
  • 1 kruka rosmarin
  • 3 klyftor vitlök
  • 100 g smör
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 5-10 droppar citron
  • 0,5 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rulla ihop lammsteken och bind upp med stekgarn. Salta och peppra.
  3. Stek i en panna med olja tills den fått fin färg runt om. Klicka ner smöret, vitlöksklyftor och en kvist rosmarin i pannan. Ös köttet några vändor med smöret.
  4. Lägg lammet i en ugnssäker form och i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader, ca 45-60 minuter. Låt lammsteken vila i aluminiumfolie minst 30 minuter före servering.
  5. Skiva upp äpplet. Stek i pannan med smöret från lammet tills äppelbitarna fått lite färg. Lyft ut alla äppelbitar utom 1-2 st.
  6. Häll i kalvfond och vatten i pannan. Tillsätt en kvist rosmarin och låt såsen puttra i ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft. Det är gott om såsen är lite syrlig, det bryter av fint mot det söta äpplet.
  7. Lyft ur vitlök, rosmarinkvistar och äppelbitar. Tillsätt majsstärkelse utblandat i 1 msk vatten. Låt puttra tills såsen tjocknat.
  8. Skiva upp lammet och lägg på ett serveringsfat tillsammans med äppelbitarna. Häll såsen på äppelbitarna och dekorera med lite rosmarin.
TIPS!
Fler tips!
Briska Grillade kycklingspett med melonsallad och citronsås

Fler tips!

Här hittar du fler tips och festliga tillbehör med Briska Alkoholfri cider.

Läs mer