• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lammkotletter på medelhavsgrönsaker med citronvitlökssmör och örtpesto

Lammkotletter på medelhavsgrönsaker med citronvitlökssmör och örtpesto
Svegro logga 150x150 vit bakgrund
Svegro logga 150x150 vit bakgrund

Lammkotletter på medelhavsgrönsaker med citronvitlökssmör och örtpesto

7 steg att laga

14 ingredienser

50 min

En lyxig och lättfixad lammrätt där tillbehören rostas tillsammans i ugnen och smaksätts med ljuvlig pesto. Byt ut lammet mot halloumi för en vegetarisk rätt.

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Svegro Örtpesto Basilika

Ingredienser

  • 1 kg lammrack, delade i kotletter
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor, sköljda [380 g]
  • 150 g färska haricots verts
  • 400 g körsbärstomater
  • 4-5 rödlökar, små
  • 200 g oliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika

Citronvitlökssmör

  • 100 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, fint rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gnid in lammkotletterna med olivolja, salt och peppar.
  3. Skölj grönsakerna och låt dem rinna av. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Lägg alla grönsaker på en plåt tillsammans med oliverna. Ringla över olivolja och salt och vänd runt försiktigt.
  4. Rosta i ugnen i 25-30 minuter eller tills allt fått fin färg.
  5. Grilla eller stek under tiden lammkotletterna 1-2 minuter på varje sida och låt vila i 5-10 minuter.
  6. Mixa ingredienserna till smöret.
  7. Ta ut plåten ur ugnen och klicka över ungefär hälften av peston. Lägg på lammet och servera direkt tillsammans med smöret och resten av peston, strö gärna lite färsk basilika över rätten vid servering.