Lammkotletter med kål- och spenatsallad i libabröd

koket.se
Lammkotletter med kål- och spenatsallad i pita
Foto: TV4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Lammkotletter med kål- och spenatsallad i libabröd

13 ingredienser

45 min

Vitlöksdoftande lammkotletter serverade med en matig sallad på grillad spetskål och spenat. Passar lika fint att tillaga i stekpannan som på grillen.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg lammkotlett
  • 0,5 vitkål
  • 1 citron, skal och saft
  • 120 g bladspenat
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk torkad koriander malen
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk hel kummin
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • olivolja
  • peppar
  • salt

Till servering

  • libabröd

Gör så här

  1. Skär vitkålen i skivor. Stek eller grilla dem så att de får fin yta och mjuknar något, gärna i grillpanna eller på grillen.
  2. Vänd runt den varma kålen med bladspenat. Krydda med finrivet skal och saften från halva citronen, salt och olivolja.
  3. Skala, krossa och hacka vitlök tillsammans med salt. Arbeta ihop det med knivspetsen så du får en vitlökspasta.
  4. Blanda vitlöken tillsammans med saften från den andra citronhalvan. Tillsätt chiliflakes, spiskummin, malen koriander och kummin. Avsluta med att röra ner 2-3 msk olivolja.
  5. Stek eller grilla (i grillpanna eller på grillen) lammkotletterna på hög värme tills de har en innetemperatur på 58 grader, krydda med salt och peppar.
  6. Låt köttet vila och lägg det på libabröd tillsammans med spenatsalladen. Pensla på dressingen på köttet och servera.