Börja med att bena ut lammkotletterna. Lägg kotletterna åt sidan till senare. Fräs benen tillsammans med schalottenlök och kantareller. Tillsätt vatten så det täcker benen, lägg i timjan. Låt sjuda under 1 timme eller så lång tid du har på dig. Sila av och tillsätt vinet. Reducera ner tills såsen börja tjockna. Smaka av med salt och peppar.
Hasselbackspotatis
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär små täta snitt ner i potatisen, utan att skär igenom. Lägg potatisarna på en ugnsfast form, klicka på smör samt timjan. Baka i ugnen på tills potatisen är mjuk rakt igenom, ca 40 minuter.
Örtsmör
Ugnsbaka 2 av 3 vitlöksklyftor med skal i ugnen på 160 grader tills dessa är mjuka. Skala vitlöken och lägg ned den tillsammans med smöret i en bunke. Hacka örterna fint och tillsätt i smöret. Vispa smöret och tillsätt crème fraiche. Salta och peppra efter smak samt pressa i lite av den sista vitlöksklyftan. Låt stå rumstempererat fram tills servering.
Panko
Rosta panko i en torr panna så att det får färg. Mixa panko tillsammans med den torkade svampen.
Lammkoteletter
Smält smör i en stekpanna. Tillsätt vitlök, timjan och rosmarin. Stek kotletterna till en innertemperatur på 52 grader. Låt vila upp till 55-58 grader.
Servering
Smörstek sparris samt kantareller.
Servera precis som du vill. Men glöm inte att toppa potatisen med panco/svampmjölet.