Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål

koket.se
Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål

15 ingredienser

Vitlöksstekta lammkotletter som serveras med gräddig spetskål med parmesan och timjan.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lammkotletter

  • 800 g fina lammkotletter
  • 6 klyftor vitlök, krossade
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Parmesanstuvad spetskål

  • 2 små spetskål
  • 3 dl crème fraîche
  • 200 g parmesanost, nyriven
  • 1 knippe backtimjan
  • 1 citron, skalet

Garnering

  • vattenkrasse
  • krasse
  • citron, skalet, rivet
  • parmesanost, riven

Gör så här

Lammkotletter

  1. Gnid in köttet i salt och peppar. Bryn hårt i olja och smör. Tillsätt vitlöken. Stek ett par minuter på varje sida beroende på storlek. Servera när de är medium i mitten.

Parmesanstuvad spetskål

  1. Ta bort roten och dela kålen i mindre bitar. Koka kålen snabbt i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner.
  2. Koka upp crème fraichen, dra bort från värmen och tillsätt parmesan, kål, plockad timjan och citron. Rör om och smaka av med salt.