Lammkotlett ”Louvre”

Lammkotlett ”Louvre”
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammkotlett ”Louvre”

9 ingredienser

Varför inte lägga på Simon & Garfunkels ”Scarborough Fair” när du ändå har rosmarin och timjan framför dig, ljusen är tända på bordet och du väntar på att det ska ringa på ytterdörren...

Ingredienser

portioner
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tomater, halverade
  • 1 förp haricots verts, djupfrysta
  • 1 förp pommes frites, djupfrysta
  • 4-6 lammkotletter

Gör så här

  1. Gör pommes frites i ugnen, 200°. Gnid kotletterna med vitlöken och krydda dem med salt och peppar. Blanda örtkryddorna och gnid även med dem in köttet.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i lite matfett ca 2-3 minuter på var sida (eller grilla dem). Lägg dem sedan i en smord eldfast form. Salta och peppra tomathalvorna och lägg dem vid sidan av kotletterna.
  3. Ställ in fatet i ugnen ca 10 minuter. Koka de gröna bönorna under tiden enligt den kortaste koktiden på paketet. Ta ut kotletterna. Servera de avångade gröna bönorna till.