Lammgryta med frukt

Lammgryta med frukt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammgryta med frukt

13 ingredienser

Pröva en currydoftande och smakrik köttgryta med mycket torkad frukt i. Receptet kommer från Sydafrika. Grytan är lätt att göra i dubbel sats till många och härlig att sätta på bordet en kall höstkväll. Servera grytan med kokt ris.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammkött benfri
  • 1 gul lök
  • 2 msk matolja
  • 1-2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 3-4 dl vatten
  • 6 torkade aprikoser
  • 6 katrinplommon kärnfria
  • 6 torkade äppelringar
  • 0,5 dl russin
  • 2 msk vinäger
  • 1 banan
  • 0,5 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta och lägg i köttet. Bryn det runt om och ta upp det. Lägg i löken och fräs den i 2-3 minuter. Rör i curryn.
  2. Lägg ner köttet i grytan igen och krydda med salt. Häll på vattnet och lägg i aprikoser, katrinplommon, äppelringar och russin. Smaksätt med vinäger.
  3. Lägg på lock och koka grytan på svag värme i 30-40 minuter. Späd med mera vatten om det verkar torrt.
  4. Skala och skiva bananerna. Strö över bananer och jordnötter före servering.