Lammgryta från medelhavsköket

Lammgryta från medelhavsköket
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammgryta från medelhavsköket

11 ingredienser

Maten vid Medelhavet har alltid ansetts extra hälsosam. Den här grytan är både lättlagad, nyttig och god och dessutom riktig smalmat. Servera med kokt ris och brytbönor.

Ingredienser

portioner
  • 800 g grytbitar av lamm
  • 2 gula lökar
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl svarta oliver

Till dekoration:

  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i mindre bitar. Fräs den i olivoljan och lägg över i en gryta. Koka upp tomaterna och löken och låt puttra 5 minuter. Lägg i köttet, lite i taget, och låt koka upp mellan omgångarna.
  2. Krydda med salt, peppar, körvel och timjan. Låt sjuda tills köttet känns mört, ca 20 minuter. Pressa ner vitlöken.
  3. Blanda ner oliverna och låt dem bli varma i grytan. Dekorera med färsk timjan före servering.