Skär bort filén från lammracksen och skär ned benet samt putsa bort eventuellt fett från filén. Fräs ben samt putset i en kastrull på hög värme. Klyfta ned en gul lök och låt det fräsa tillsammans med benen. Tillsätt 1 dl vatten och låt koka under lock ca 20 minuter.
Salta och peppra filén och hetta upp en stekpanna. Bryn köttet runt om i stekpanna med smör och vitlöksklyftor. Ös köttet under stekning med smöret. När köttet fått fin färg runt om så ta av och stek färdigt i ugnen, på 125 grader. Ta ut köttet när det nått en innertemperatur på 54 grader. Låt vila till 57-58 grader.
Skär buketter av blomkålen och pudra den med lite gurkmeja. Rosta i stekpanna med lite olja tills mjuk med lite tuggmotstånd. Tillsätt eventuellt lite vatten för att ånga den färdig.
Sila av såsen från benen och låt koka upp. Tillsätt grädden.
Hetta upp en stekpanna och rosta kryddorna till kryddblandningen några minuter. Tillsätt 1 msk kryddblandning till såsen och smaka av. Tillsätt ytterligare kryddblandning om du önskar, den ska vara ganska kraftig i smaken då du ska tillsätta yoghurt och späda den efter.
Tillsätt yoghurten i såsen och smaka av med salt, peppar och eventuellt ytterligare kryddblandning.
Finhacka hälften av de färska kryddorna och rulla lammfilén i kryddorna så det blir ett grönt täcke runt om. Skiva upp i 1,5 cm tjocka skivor.