Lammfärsbiffar med rostade grönsaker och vitlökssmör

koket.se
Lammfärsbiffar med rostade grönsaker och vitlökssmör
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Lammfärsbiffar med rostade grönsaker och vitlökssmör

23 ingredienser

35-40 m

Tom Sjöstedts goda, saftiga lammfärsbiffar smaksätts med rosmarin och vitlök. Serveras med ugnsrostade rotfrukter och ett riktigt vackert grönt vitlökssmör. En rätt som är enkel att laga till många!

Toms tips! Detta blir mycket vitlökssmör, frys in det som blir över och använd till andra rätter. Det är även väldigt gott att riva det frysta smöret.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

rostade rotfrukter

  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • salt
  • olivolja

Grönt vitlökssmör

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 50 g babyspenat
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar

Lammfärsbiffar

  • 500 g lammfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Garnering

  • krasse
  • körvel

Gör så här

Rostade rotfrukter

  1. Skär ner rotfrukterna i jämna bitar. Blanda med salt och olja. Rosta i ugnen på 225 grader varmluft i ca 30 minuter tills de är mjuka.

Grönt vitlökssmör

  1. Mixa ihop allt och smaka av med salt och peppar.

Lammfärsbiffar

  1. Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Du behöver inte låta ströbrödet svälla i mjölken först, det får svälla i färsen sen så slipper du ett moment.
  2. Forma fina biffar. Stek gyllenbruna i smör, se till att pannan är jättevarm i början så biffarna får fin stekyta. Sänk sedan värmen och låt biffarna bli färdiga.

Servering

  1. Lägg upp rostade rotfrukter och en lammfärsbiff på tallriken. Toppa med en rejäl klick av det gröna vitlökssmöret.