Lammfärsbiffar med oliver, citronbulgur och salsa verde

koket.se
Lammfärsbiffar med oliver, citronbulgur och salsa verde
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Lammfärsbiffar med oliver, citronbulgur och salsa verde

23 ingredienser

30 m

Saftiga lammfärsbiffar med oliver, vitlök och örter. Serveras med fräsch citronbulgur och en härligt grön salsa verde med örter, sardeller och kapris.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Citronbulgur

  • 4 dl bulgur
  • 0,5 citron (ekologisk)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Lammfärsbiffar med oliver

  • 600 g lammfärs
  • 1,5 dl kalamataoliver utan kärnor, hackade
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad rosamarin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 msk olivolja, till stekning

Salsa verde

  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl kapris
  • 6 sardellfiléer
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt förpackningen. Tvätta citronen noga och dela den i 4 klyftor på längden där du skivar 2 av dem extremt tunt. Blanda ner citronen i den varma bulguren tillsammans med olivolja och salt.
  2. Blanda färsen med alla de andra ingredienserna till biffarna i en skål och forma 8 biffar à 75 g, låt dem vila en stund.
  3. Mixa alla ingredienser till din salsa verde till en ganska grov sås.
  4. Stek biffarna i smör och olivolja i cirka fem minuter på varje sida. Servera genast tillsammans med citronbulgur och salsa verde.