De här lammfärsbiffarna kan grillas antingen i grillpanna eller över träkol. Ett annat fiffigt sätt att laga biffarna är att steka dem i ugnen, så blir det inte osigt i köket. Bönsalladen till gör rätten till riktig fest.
Biffar: Om du ska steka biffarna i ugnen, sätt den på 250°. Skär den spanska pepparen på längden, peta bort fröna och hacka fruktköttet fint. Lägg lammfärs, spiskummin, chili, peppar och salt i en stor bunke. Pressa ner vitlöken och häll i olivoljan. Blanda samman till en smidig färs. Forma 20 ovala biffar med vattensköljda händer.
Bönsallad: Koka bönorna i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av i durkslag och lägg dem i en skål. Vispa samman citronsaft, passerade tomater, peppar och salt i en annan skål. Rör ner i chili, olivolja och pressa ner vitlöken. Vänd ner blandningen i bönorna.
Stekning i ugn: Lägg biffarna i en smord, ugnssäker form och baka dem i ugnen i 10- 15 minuter. Grillning: Pensla biffarna med neutral olja och grilla dem 4-5 minuter per sida. Servera med bönsalladen, potatisklyftor, limeklyftor och färska myntablad.