Sallad olevieh

Sallad olevieh
Foto: Danish Saroee
Laleh Maghonaki
Laleh Maghonaki

Sallad olevieh

Av: Laleh Maghonaki

Från: Malou efter tio

8 ingredienser

45 min

En fräsch sallad olevieh med bland annat potatis, kycklingfilé och ägg.

Ingredienser

portioner
  • 500 g potatis, kokt
  • 1 kycklingfilé
  • 100 g saltgurka
  • 2 ägg, kokta
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 dl majonnäs, gärna med citronsmak
  • 1 förp filodeg (eller knäkebröd)

Till garnering

  • Bredbladig persilja och paprika

Gör så här

  1. Pressa potatisen och skär kycklingen i småbitar.
  2. Tärna saltgurkan och äggen och blanda med potatisen och kycklingen.
  3. Blanda i ärterna och majonnäsen i röran.
  4. Skär filodegsarken i fyrkanter, cirka 10x10 centimeter. Tryck ner dubbla degark i formarna på en muffinsplåt. (Det går också att hänga degarken över upp- och nedvända ugnsfasta glas, klädda med bakplåtspapper) Grädda 4–5 minuter i 200 graders ugn. Ta ut degkorgarna och låt dem svalna.
  5. Klicka kycklingsalladen i degkorgarna och garnera med persilja och paprika.