Ris med cornflakesskorpa

Ris med cornflakesskorpa
Foto: Danish Saroee
Laleh Maghonaki
Laleh Maghonaki

Ris med cornflakesskorpa

Av: Laleh Maghonaki

Från: Malou efter tio

8 ingredienser

En spännande persisk risrätt med cornflakesskorpa.

Ingredienser

  • 1,5 l vatten
  • 4 dl basmatiris
  • 1,5 dl örter, dill, persilja och koriander
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olja
  • 3 msk vatten
  • 2 dl cornflakes

Gör så här

  1. Koka upp vattnet.
  2. Laga aldrig ris i för liten kastrull, den måste rymma minst 2 liter.
  3. Lägg riset i det kokande vattnet tillsammans med kryddor örter och salt.
  4. Låt koka i 5-8 minuter och häll sedan bort vattnet genom ett durkslag.
  5. Häll i olja och vatten i botten av en teflonkastrull.
  6. Lägg i cornflakes så att det täcker botten.
  7. Häll det avrunna riset i kastrullen och låt ångkoka på mycket svag värme i cirka 25 minuter.
  8. Vänd sedan upp riset på ett stort fat.
  9. Cornflakesen blir till en gyllengul skorpa ovanpå riset.
  10. Blanda lite av riset med saffran och garnera med vacker form.