Laktosfri klassisk lasagne

Laktosfri klassisk lasagne
Foto: Skyla design

Laktosfri klassisk lasagne

16 ingredienser

75 m

Klassisk lasagne med köttfärs, bechamelsås och tomatsås. En favoriträtt som går hem alla dagar i veckan!

Valio produktbild lasagne

Välj laktosfria produkter från Valio.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 800 g hela konserverade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 8 dl Valio Eila® laktosfri mellanmjölkdryck 1, 5%
  • 4 msk vetemjöl
  • 50 g Valio Eila® laktosfri smör
  • 0,5 tsk muskot, riven
  • salt
  • peppar
  • 2 msk parmesanost, riven
  • 300 g färska lasagneplattor
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Köttfärssås

  1. Finhacka löken och fräs ihop med olivoljan, lägg i köttfärsen och fortsätt att fräsa ihop under omrörning. Häll i tomaterna och lägg i buljongen och örterna. Lår småkoka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Bechamel

  1. Smält smöret och rör ihop med mjölet. Koka upp mjölken och vispa i smörblandningen. Krydda och vispa i parmesanosten. Låt svalna.

Lasagne

  1. Koka upp 1-2 liter vatten, salta lätt. Måtta upp pastaplattorna och lägg in dem i det kokande vattnet. Lyft ut dem och lägg dem i kallt vatten.
  2. Bygg din lasagne genom att lägga bechamel i botten, sedan pastaplattor, sedan köttfärssås. Pastaplattor, bechamel, köttfärssås och avsluta med bechamel och lite riven parmesan. Grädda i ugnen i 35 minuter tills lasagnen har fått fin färg.