Laktos- och äggfria våfflor

Laktos- och äggfria våfflor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laktos- och äggfria våfflor

10 ingredienser

Om man inte kan äta mjölkprodukter eller ägg kan man laga laktos- och äggfria våfflor av mjölkfritt margarin och kokosmjölk istället.

Ingredienser

portioner
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 10 g jäst
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl kokosmjölk

Hemgjord sylt:

  • 4 dl djupfrysta bär
  • 4 msk florsocker
  • 2 bananer

Gör så här

  1. Smält margarinet och låt det svalna. Värm vatten och kokosmjölk till 37°.
  2. Smula jästen och rör ut den i spadet, lite i taget. Vispa i socker, salt och vetemjöl. Låt jäsa i rumstemperatur i 30 minuter.
  3. Vispa ner det smälta margarinet. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna 3/4 dl smet till en våffla.
  4. Sylt: Skär bananerna i mindre bitar och kör dem i mixer tillsammans med bär och florsocker.