Lagar din klass godaste fiskpinnarna?

Nu går startskottet i den rikstäckande matlagningstävlingen Barnens Egen Matskola. I år tävlar mellanstadieelever om vem som lagar den godaste fiskpinnen. Första pris är ett stipendium om 10 000 kronor till en klassresa. Här nedan kan du läsa om hur din klass kan vara med och tävla

I årets upplaga av Barnens Egen Matskola tävlar mellanstadieelever om vem som lagar den godaste fiskpinnen. Eleverna får lära sig allt om olika sorters fisk och skapa recept på hemlagade fiskpinnar. Tävlingen är ett initiativ för att väcka matlust och intresse för råvaror och matlagning. Första pris är ett stipendium om 10 000 kronor till en klassresa.

Årets tävlingsuppgift under temat ”Fixa egen fiskpinne” är att skapa ett nytt recept på hemlagade fiskpinnar. Skolmaterial med en råvaruskola om fisk och tillagningstips erbjuds som stöd till eleverna under tävlingsperioden. Alla elever i årskurs 4-6 är välkomna att tävla.

Sista anmälningsdag: Skolklasser som vill tävla ska anmäla sig senast torsdagen den 1 oktober.

Tävlingsbidragen ska sedan skickas in senast den 30 november.

Jury: Under ledning av Christina Möller väljer juryn ut de bästa recepten och lagen till semifinaler i januari 2010.

Final: Finalen avgörs på Operakällaren i Stockholm i mars 2010. Den klass som komponerar de godaste fiskpinnarna vinner ett stipendium om 10 000 kronor till en skolresa med mattema.

Barnens bästa pannkakor

Barnens bästa potatismos

Barnens bästa köttbullar