Låda med brysselkål och bacon

Låda med brysselkål och bacon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Låda med brysselkål och bacon

8 ingredienser

Brysselkål, även kallad rosenkål, är ett gott och nyttig litet minikålhuvud som förtjänar ett liv både före och efter jul.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fryst brysselkål
  • 200 g bacon
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • en doft muskot
  • salt
  • peppar
  • 2-3 dl ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka kålen knappt klar. Lägg över i ugnsform.
  2. Fräs baconet och lägg över.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda och slå över. Strö på osten.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.