Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vatten och lägg den i kylen 1 timma.
Bryt spaghettin och koka den på vanligt sätt. Låt den rinna av. Vänd i lite matolja så den inte kladdar ihop.
Strimla purjon och tärna paprikan och fräs med matfett tills det blir mjukt och glansigt. Skär skinkan i mycket små tärningar.
Koka upp mjölken och låt den svalna. Lägg hälften av spaghettin i en smord ugnsform. Fyll på med skinka, grönsaker och tinade ärter. Täck med resten av spaghettin.
Vispa ihop äggen men ta undan 1-2 msk att pensla pajen med. Vispa ner mjölken och krydda. Slå äggsmeten i formen.
6
Kavla ut pajdegen, nagga den och lägg som ett lock över formen. Tryck till runt kanterna och skär bort överflödig deg. Så långt kan pajen förberedas. Ställ i kyl om den inte ska användas genast.
Pensla pajen med ägg och grädda cirka 40 minuter. En stor skål grönsallad passar bra till.