Kyld spenat- och gräslökssoppa med pepparrot

Knorr Kyld Spenat och Gräslökssoppa med Pepparrot
Foto: Knorr

Kyld spenat- och gräslökssoppa med pepparrot

11 ingredienser

20 min

En härligt grön soppa som är både fyllig och lätt på samma gång. Spenat innehåller dessutom flera vitaminer, bland annat viktig folsyra som gör kroppen gott. Toppa med frasiga krutonger gjorda på smulat rågbröd för extra crunch.

läs mer
Knorr Rich Vegan Vegetable Fond

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med fond från Knorr. Hitta alla smaker och priser här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 80 g rågbröd, smulat
  • 180 g babyspenat
  • 35 g gräslök, grovhackat (samt till servering)
  • 3-4 bitar is
  • 1 msk Knorr Rich Vegetable Vegan Fond
  • 500 ml vatten
  • svartpeppar
  • 1 tsk färsk pepparrot, riven (samt till servering)
  • 375 ml grekisk yoghurt (låg fetthalt)
  • 125 ml lätt crème fraiche

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek det smulade rågbrödet tills det är krispigt, ca 4-5 minuter. Lägg åt sidan.
  2. Lägg spenat, gräslök, isbitar, Knorr fond och 500 ml vatten i en matberedare och mixa tills innehållet blivit slätt som en sås.
  3. Sila sedan såsen i en bunke och tillsätt svartpeppar, pepparrot, grekisk yoghurt och crème fraiche. Kyl tills den är klar att servera.
  4. Dela upp soppan mellan skålarna och garnera med brödsmulor, hackad gräslök och riven pepparrot.
TIPS!
läs mer
KNORR Spenat och Ostfyllda Smördegsknyten

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer