Kycklingtacos med ananas- och granatäpplesalsa

Kycklingtacos med ananas- och granatäpplesalsa
Foto: Kronfågel

Kycklingtacos med ananas- och granatäpplesalsa

25 ingredienser

30 m

Tacos på nytt sätt med kycklingfärs, tahiniyoghurt och salsa på ananas och granatäpple. Fräscht och gott till fredagsmys!

Kronfågel kycklingfärs NY

Svensk kycklingfärs från Kronfågel - Gott & hälsosamt!

Ingredienser

portioner
  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 tomat
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 12 mjuka tortillas
  • olja, till stekning

Ananas-och granatäppelsalsa

  • 2 granatäpplen
  • 0,5 ananas (eller 1 förp fryst ananas)
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • 0,5 dl färsk mynta, finhackad
  • 1 tsk sumak
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Tahiniyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk tahinipasta
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Finhacka lök och tomat. Hetta upp en panna och stek färsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt lök och tomaterna, fräs cirka 2 minuter till.
  2. Lägg i tacomixen, stek cirka 30 sekunder och tillsätt sedan vatten. Låt koka på låg värme i cirka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar

Ananas- och granatäppelsalsa

  1. Dela granatäpplet och slå ur kärnorna. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Hacka gurka och lök fint.
  2. Blanda försiktigt granatäpple, ananas, gurka, lök, persilja, mynta, kryddorna, finrivet limeskal (tvätta lime ordentligt innan), pressad limesaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

Tahiniyoghurt

  1. Rosta spiskummin och paprikapulver i en stekpanna i 1-2 minuter på hög värme. Blanda sedan alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera kycklingfärsen i tortillabröd och toppa med en klick salsa och tahiniyoghurt.