I samarbete med Kronfågel

KycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

4 röster
30 m
4
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter
Foto: Kronfågel

Byt ut köttbiten mot en nystekt KycklingSteak nästa gång. Servera med rostade rotfrukter i extra smak av olja medan paprika sätter krydda på den smakrika majonnäsen.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 Kronfågel KycklingSteak
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja till stekning

Rostade rotfrukter

  • 4 morötter (gärna i olika färg)
  • 2 gulbetor
  • 1 persiljerot eller palsternacka
  • 1 fänkål
  • 2 röda lökar
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 3 msk persilja, skuren

Rökt paprikamajo

  • 1 äggula
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronjuice
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. KycklingSteak
  2. Salta och krydda efter egen smak.
  3. Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 minuter på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader varmluftsugn (175 gradervanlig ugn) i ca 15-20 minuter. Kycklingen är klar, saftig och god när innertemperatur är 70 grader.
  4. Rostade rotfrukter
    Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar och blanda med olja, salt och peppar.
  5. Dela rödlöken på 8 bitar och blanda med rotfrukterna. Lägg allt på en ugnsplåt och rosta i 180 grader ca 20-25 minuter. Toppa med persilja vid servering.
  6. Rökt paprikamajo
    Vispa äggulan med citron, senap och tillsätt oljan i mycket små mängder till en början. Vispa tjockt. Reglera konsistensen med lite vatten. Smaka av med rökt paprikapulver, vitlök och salt.
  7. Smaklig måltid!
Tips!
Pasta Pollognese med parmesan och basilika

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling?
Klicka här!

24 januari 2019

Laddar fler recept...