I samarbete med Kronfågel

KycklingSteak med levainbröd, säsongens svamp och rostad vitlökscrème

4 röster
30-40 m
4
KycklingSteak med levainbröd, säsongens svamp och rostad vitlökscrème
Foto: Kronfågel

Svensk kycklingsteak från Kronfågel

- Gott & hållbart!

Kronfågel kycklingsteak NY

Stekt kyckling på levainbröd med en smakrik vitlökscrème och säsongens svamp blir en riktigt lyxig lunch, förrätt eller lättare middag.

Tips! Kycklingen blir som bäst, mest saftig och god när innertemperatur är 70 grader.

Visa mer
30-40 m
4
4 portioner

Du behöver

KycklingSteak

  • 4 Kronfågel KycklingSteak
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja, till stekning

Säsongens svamp

  • 250 g svamp (blandade sorter som är i säsong)
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 2 msk bladpersilja, finskuren

Rostad vitlökscréme

  • 4 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk olja
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl färskost
  • salt
  • 0,5 msk citronsaft, färskpressad

Servering

  • 4 skivor levainbröd
  • 1 msk olja, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. KycklingSteak
    Salta och krydda kycklingen efter egen smak. Tillaga kycklingen enligt någon av nedanstående moment.
  2. Tillagning i panna och ugn
    Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader varmluftsugn (175 grader vanlig ugn) i ca 15 minuter. 
  3. Tillagning i panna
    Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 minuter.  
  4. Tillagning i ugn
    Stek i 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) i ca 20 minuter.
  5. Säsongens svamp
    Putsa svampen noga och skär eventuellt ner den i mindre bitar. Stek hastigt i smör och olja på hög värme. Salta och peppra. 
  6. Avsluta med att tillsätta finhackad schalottenlök, tunt skivad salladslök och finskuren persilja.
  7. Rostad vitlökscreme
    Koka den skivade vitlöken i oljan tills den blir lite gyllene och mosa till en puré. Blanda med kvarg och färskost. Smaka av med salt och citron.
  8. Servering
    Skiva kycklingen i tjocka strimlor.
  9. Olja in brödet lätt och grilla/rosta brödet i panna på bägge sidor.
  10. Toppa det stekta brödet med svampen, vitlökscrèmen och stekt skivad KycklingSteak.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling?
Klicka här!

4 mars 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...