Kycklingsoppa med ingefära och kokosmjölk

Kockens Kycklingsoppa med ingefära och kokosmjölk
Foto: Jönsson Bilder

Kycklingsoppa med ingefära och kokosmjölk

13 ingredienser

30 m

Värmande och kryddig kycklingsoppa med kokosmjölk, purjolök, paprika och lime.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingfilé
  • smör, till stekning (eller olja)
  • salt
  • Kockens svartpeppar grovmalen
  • 2 tsk Kockens ingefära malen
  • 2 tsk Kockens vitlökspeppar
  • 2 krm Kockens chili flakes
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 6 dl grönsaksbuljong (av fond eller tärning)
  • 400 g kokosmjölk [1 burk]
  • 65 g babyspenat
  • 1 limefrukt, saften

Gör så här

  1. Putsa kycklingköttet och skär i mindre bitar. Bryn kycklingen runt om i en panna och krydda med salt och peppar under stekning. Häll över till en gryta och strö över resterande kryddor.
  2. Fräs purjolök och paprika och tillsätt i grytan. Tillsätt buljong, kokosmjölk och låt puttra samman ca 10 minuter.
  3. Smaka av med limesaft till önskad syrlig smak.
  4. Tillsätt spenaten och låt den puttra samman endast i någon minut så spenaten behåller sin gröna färg. Smaka av om eventuellt mer kryddor behövs.